Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Montaj parchet Bucuresti. Cel mai bun pret pentru montaj parchet

Ok, ati ajuns cu parchetul acasa. Intrebarea care se pune: putem sa ne aventuram singuri intr-o operatie de montare parchet masiv? Teoretic se poate.

Cititi mai multe despre montaj parchet.

 Montaj parchet Bucuresti

Exista parchet carese monteaza doar prin imbinare, prin clic, nefiind necesara aplicarea in prealabil vreunui adeziv. Veti avea nevoie doar de ceva instrumente cu care sa taiati parchetul si sa il adaptati dimensiunilorincaperii careia ii este destinat.

Pentru mai multe informatii accesati paginile cum se mentine frumusetea parchetului, tipuri de parchet in functie de trafic si parchetul rezistent la apa.

 

Da, si mai bine, comod pentru cei mai lenesi sau poate numai mai pretentiosi, ar fi sava asigurati atat transportul cat si montajul direct la cumparare. Asa veti putea beneficia de o garantie, atat pentru parchet (care daca este montat gresit isi poate pierde aceasta garantie), cat si pentru montaj.

Din nou nu varecomandam sa apelati la mesteri independenti. Acestia, de cele mai multe ori, nu ofera nicio garantie pentru lucrari, si chiar daca ofera, in cazuri neplacute, nu mai sunt de gasit. Sunt riscuri pe care nu aveti de ce sa vi le asumati, atata timp cat orice vanzator respectail de parchet, ar trebui sa se ocupe si de montarea corecta a acestuia. Cel putin aceastaeste conceptia noastra. Un parchet bun este doar un parchet montat fara cusur, gata de utilizare intensa.

Montajul parchetului laminat poate fi facut de orice persoana, cnu trebuie realizat neaparat de profesionisti, si tot ce trebuie sa faceti este sa tienti cont de unele sfaturi simple. Puteti reamenaja singuri fara cheltuieli suplimentare.

Pregatirea sta in aclimatizarea placilor de parchet din incaperea in care urmeaza sa se monteze si acest lucru inseamna 48 de ore in care parchetul va fi depozitat la o temperatura de cel putin 18 grade si la o umiditate de maxim 70%.

Podeaua trebuie sa fie uscata, curata si dreapta. Va recomandam sa verificati denivelarile utilizand o nivela si in cazul in care gasiti unele mai mari de trei mm trebuie sa turnati straturi de egalizare. Acordati atentie la umiditatea reziduala pentru acest strat si verificati sapa daca aceasta este turnata recent. Este recomandat sa verificati si gradul de uscare.

Puneti suportul in fasii paralele care au directia logitudinala a parchetului laminat (directia de intrare a luminii in incapere) si suprapuneti-le 20 cm. Lipiti zonele de imbinare. In functie de materialele din care este facuta podeaua suportul poate sa aiba sau nu, o barierea impotriva vaporilor si un strat pentru izolarea fonica.

Primul rand se monteaza pe lungimea placii lasand si un rost de dilatatie. Ultima placa trebuie taiata cu un ferastrau. Pentru majoritatea tipurilor de parchet imbinarea este cu nut si pana. Lamelele pot fi imbinate batand usor cu un ciocan pe directia imbinarii. In functie de suport si de tipul de parchet imabinarea se poate face utilizand clei sau pe uscat. Daca utilizati clei va recomandam sa montati primele randuri pe uscat pentru a fi siguril ca ati imprimat corect o linie de montaj. In rest puteti urma pasii pe care i-ati primit in magazinul de unde ati cumparat parchetul.

Masurati spatiul care a ramas pentru ultima linie si taiati placile. Cea mai eficienta si mai simpla metoda este masurarea cu placa ce va fi montata.

 

Montati pragurile si plintele pentru a acoperi rosturile de dilatatie. In functie de plinte sunt mai multe tipuri de montaj: utilizand clei, cu silicon si corniere sau utilizand cuie. Verificati fisa produsului pentru a determina care este cea mai buna metoda de a aplica  plintele.

NU va recomandam sa va aventurati singuri intr-o operatie de montare parchet masiv.

Noi putem sa vi-l montam profesionist, rapid si ieftin.