Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Parchet incalzire pardoseala la cele mai bune preturi

Parchet incalzire pardoseala - alegere in cunostinta de cauza parchet incalzire pardoseala

Cititi mai multe despre pret parchet stratificat.

Incalzirea prin  pardoseala este daca nu o varianta de incalzire foarte in voga, cel putin una foarte eficienta. Insa, se pune intrebarea cat de viabila este combinati aparchet incalzire pardoseala. Ei bine, raspunsul este simplu: se poate pune parchet peste o astfel de instalatie, indiferent daca este electrica sau pe baza de conducte.

Pentru mai multe informatii accesati paginile avantaje ale parchetului stratificat, cum se monteaza parchetul laminat si cum se intretine parchetul laminat.

 parchet incalzire pardosealaParchet incalzire pardoseala- o alegere deloc simpla.

Chiar daca producatorii sustin ca orice model de parchet se poate monta peste un sistem de incalzire prin pardoseala, adevarul este ca trebuie sa se ia in calcul in primul rand rezistenta termica a acelui parchet. Pentru parchet incalzire pardoseala masiv pot fi afectate de conditii externe (temperatura, umiditate). De exemplu, daca umiditatea din aer este mare, lemnul poate absorbi vaporii, astfel marindu-si volumul. Invers, fara o umiditate optima, lemnul se contracta, parchetul devenind inestetic prin aparitia crapaturilor. Din aceste considerente, va recomandam parchetul dublu stratificat, acesta nefiind afectat de diferentele mari de temperatura. Daca vreti sa fiti si mai exacti, va sfatuim sa calculati coeficientii de rezistenta termica. Sau, mai simplu, lasati-ne pe noi sa il calculam si sa va spunem in cifre cum se vor comporta diverse tipuri de parchet la temperatura agentului termic care va circula pe sub acestea.

Impreuna vom calcula coeficientii de rezistenta termica pentru a afla care este modelul de parchet cel mai potrivit.

Atunci cand alegeti parchetul compatibil cu incalzirea prin podea este indicat sa verificati ce rezistenta termica are parchetul si care sunt aspectele economice si tehnice, precum si stabilitatea dimensionala.

Esenta lemnului este cea care determina valoarea rezistentei termice. Grosimea parchetului are si ea o influenta asupra rezistentei termice. Daca tineti cont doar de grosimea mica a parchetului si nu luati in calcul diferentele legate de esenta care in majoritatea cazurilor sunt neglijabile vom intalni doua tipuri de parchet: parchetul montat prin lipire si parchetul flotant sau masiv. Parchetul montat prin lipre este echivalentul unei mochete de 4 mm iar parchetul masiv este echivalentul unei mochete de 10mm.

Pe baza acestor clasificari in functie de rezistenta termica se poate spune ca este preferabil sa utilizati un parchet care se monteaza prin lipire.  Pentru incalzirea prin pardoseala, parchetul masiv are o peformanta inferioara fata de cel lipit care are o mai buna conductibilitate termica si o grosime mai mica. Pentru produsele in cazul carora montajul se face prin fixare in cuie sau flotant rezistenta termica are o crestere cu 30 – 40% din cauza discontinuitatilor dintre suport si lemn, de prezenta spatiilor vide si in special in cazul montajului flotant, de suportul prin care se face izolarea fonica.

Din categoria parchetului care se monteaza prin lipire, cel dublu stratificat care are suport de placaj multistrat din mesteacan are cele mai bune calitati atunci cand il utilizam pentru incalzirea prin podea deorace tehnologia lui de fabricare si grosimea mica va asigura rezistenta termica minima care sa va traduce prin economie de energie si stabilitate la dilatare si deformare. Acest aspect este important. Principalul efect al incalzirii pentru elemente din lemn masiv este cel de a diminua umiditatea acestora si in consecinta de a micsora dimensiunile si de a realiza rosturi mai mult sau mai putin importante. Parchetul dublu stratificat ofera un maxim de stabilitate in ceea ce priveste dimensiunea si reduce considerabil prezenta si marimea rosturilor.

Pentru instalatiile de incalzire care au temperatura joasa tevile trebuie sa fie incluse intr-un conglomerat capabil sa le acopere si in asa fel sa asigure cea mai buna tansmisie a caldurii. In majoritatea cazurilor aceste conglomerate sunt pe baza de anhidirde sau ciment.

In cazul incalzirii prin pardoseala trebuie sa acordam o deosebita atentie posibilitatii de migrare spre suprafata a umiditatii continute in straturile de sub panoul radiant. Pentru a diminua aceste influente negative este recomandat sa montati sub panou un strat dublu de polietilena cu un rol de bariera de vapori.

Inainte ca sapa sa se intareasca complet ar trebui sa va pregatitit rosturile de dilatatie sectionand sapa in toate locurile unde sunt necesare si care de obcei se afla la praguri, in centril incaperilor de mari dimensiuni si in continuarea eventualelor rosturi tehnice prezente in cladire.

 

Trebuie sa tineti cont de faptul ca sapa trebuie sa fie realizata astfel incat sa permita obtinerea unor caracteristici ideale de planeitate, umiditate, rugozitate si umiditate. La montajul parchetului dar si a altor materiale pentru pardoseala este de preferat sa evitati aplicarea de primeri pentru corectarea problemelor de consistenta.

Parchet incalzire pardoseala!