Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Raschetare parchet Bucuresti

Parchetul, mai ales cel din lemn masiv isi poate pastra stralucirea si frumusetea cu conditia ca, odata la cativa ani, in functie de traficul la care este supus, sa fie supus unei operatii de raschetare parchet. Insa raschetarea este recomandata si doar preventiv, pentru a mari speranta de viata a parchetului. Astfel, la un interval de 5 ani se va rascheta si se va da cu lac si palux.

Cititi mai multe despre magazin parchet.

 Raschetare parchet Bucuresti - etape si unelte necesare

Prima etapa a raschetarii presupune operatia de indreptare a denivelarilor si asperitatilor.

Pentru mai multe informatii accesati paginile pasi raschetare, raschetare parchet si raschetarea corecta a parchetului.

Se va apela la o masina electrica de raschetat, cu care se va actiona asupra parchetului cu atentie la eventualele defecte ale sale. Se pot inlocui si plintele daca acestea prezinta urme de uzura. Aceste operatii preliminare fiind depasite, urmeaza raschetarea propriu-zisa cu o masina dedicata, pe cat posibil profesionala. Se va incepe cu un smirghel de granulatie mare, indepartand stratul uzat, de suprafata, si apoi se va lustrui cu o granulatie mica. Dupa curatarea atenta a prafului se va aplica grundul, amestecat cu solventul special. Chituirea este extrem de importanta pentru ca dupa se va trece direct la lacuire. Se aplica primul strat de lac, se lustruieste cu o granulatie fina, dupa care se da stratul final.

Operatia de raschetare parchet este  pretentioasa. Efectuam lucrari de raschetare parchet de calitate. Raschetare parchet la preturi promotionale! Raschetare parchet rapid, ieftin si profesional!

 Reconditionarea unei incaperi va incepe cu raschetarea parchetului. Orice parchet care este mai vechi de 20 de ani, poate sa isi dobandeasca din nou stralucirea di frumusetea de la inceput. Nu uitati pentru a prelungi durata de viata pe care parchetul o are este recomandat sa il tratam macar la 5 ani cu lac si cu palux.

Cititi si despre pasii pentru raschetarea parchetului si pentru slefuire parchet. Veti incepe cu operatiuni de raschetare parchet. Se recomanda sa eliminati denivelarile cu o rindea manuala si sa inlocuiti plintele. Operatia propriu zisa de raschetare se pune in practica de catre o masina profesionala de raschetare parchet. Se va incepe raschetarea cu granulatie mare si dupa ce sunt scoase zonele inchise se trece la o granulatie mica. Pentru margini trebuie sa fie utilizata o masina mai mica, speciala. Apoi se va aplica grundul, dupa ce inainte a fost amestecat bine cu solventul. Grundul se aplica in doua straturi cu ajutorul unei pensule late. Ulterior se trece la chituire pentru ca ultima etapa sa fie reprezentata de lacuire. Lacul se aplica tot in doua straturi, iar primul strat va fi slefuit cu o granulatie foarte fina.

Se verifica daca lamele de parchet scartaie sau sunt mobile ori daca au cuie pe suprafata superioara. Pentru lamele care se misca se utilizeaza rasina poliuretanica. Aceasta este introdusa intre lame si se asteapta 12 ore uscarea. 

Dupa ce parchetul a fost consolidat se elimina stratul de lac. Lucrul acesta se face utilizand o masina speciala pentru raschetat utilizand hartie cu granulatie mare. 

Pentru chituire se foloseste o rasina elastica pentru legatura care se amesteca cu praful de lemn ce rezulta din slefuire. Se obtine o pasta de culoarea lemnului care se va indinde uniform pe parchet. Se asteapta pana cand chitul se intareste si apoi se slefuieste cu hartie.

Pentru parchetul din lemn masiv se va recomanda lacuirea pentru a se evita ca umiditatea din atmosfera sa se absoarba in parchet. Se aplica primul strat de lac cu acelsi trafalet ca cel pentru grund si se asteapta 12 ore intarirea sa. Se slefuieste si se aplica un strat nou de lac.