Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Pret raschetat parchet Bucuresti

 Raschetarea este operatiunea care reda stralucirea si luminozitatea parchetului.

Cititi mai multe despre trepte lemn

Daca parchetul este denivelat, se poate indrepta cu o masina de raschetat. De asemenea, se recomanda scoaterea plintei vechi si inlocuirea acesteia.

 Pret raschetat parchet Bucuresti

Grundul se pregateste conform indicatiilor producatorului, de regula in combinatie cu un solvent. Cele doua produse se toarna intr-un recipient, dupa care se amesteca foarte bine.

Grundul se pregateste conform indicatiilor producatorului, de regula in combinatie cu un solvent. Cele doua produse se toarna in recipient apoi sa amesteca foarte bine.

Cu ajutorul unei pensule mai late se aplica grundul pe toata suprafata, in unul-doua straturi, in functie de vechimea parchetului si gradul de deteriorare. 

Rumegusul fin, de la de la ultima slefuire se va amesteca cu lac pentru obtinerea chitului folosit la umplerea rosturilor. Se chituiesc rosturile, iar dupa uscare se slefuieste cu o granulatie de 120 toata suprafata si se inlatura urmele de chit.

Reconditionarea casei incepe de la podea. Orice parchet care este mai vechi de 20 de ani si acesta isi poate recupera stralucirea si frumusetea. Pentru a prelungi viata parchetului va recomandam tratarea sa cel putin odata la 5 ani cu doua straturi din lac si palux.

Veti incepe cu operatiunea de raschetat parchetul. In prima faza se indreapta nivelarile cu rindeaua electrica si se inlocuiesc plintele. Operatia propriu-zisa se face cu o masina pentru raschetat parchet. Raschetarea incepe cu o granulatie mari si dupa ce se elimina zonele inchise se trece la granulatii mici. Pentru margini recomandam masina speciala, de dimensiuni mai mici. Ulterior se ca aplica grundul, dupa ce s-a amestecat bine cu solventul iar ultima etapa este lacuirea. Lacul se va aplica in doua straturi, primul strat va fi slefuit la o granulatie fina.

Exita anumite etape pentru raschetat parchet:

Se verifica si se consolideaza suprafata. Se verifica daca malemele din parchet sunt mobile sau scartaie sau daca pe suprafata superioara au cuie. Daca lamele se misca se utilizeaza rasina poliuretanica. Rasina poliuretanica se va introduce intre lame si se va astepta timo de 1 2 ore uscarea.

Etapa doi este raschetarea. Dupa ce se consolideaza parchetul se inlatura stratul de lac. Aceasta operatiune sa face cu o masina speciala si se va utiliza o hartie abraziva cu granulatie mare. Se va trece la slefuirea fina a parchetului utilizand hartie cu o granulatie mai mica si pentru colutir se utilizeaza masina de margini.

La chituire se va utiliza rasina elastica si pentru legatura se amesteca cu praful din lemn ce rezulta in urma slefuirii. Se obtine o pasta din culoarea lemnului care sa va intinde uniform pe parchet. Dupe ce se pune aceasta pasta se va astepta pana cand chitul se va intari apoi se va slefui cu hartie abraziva.

Dupa slefuire se va trece la o faza superioara de finisare utilizandu-se buffer si o masina de discuri. Cu aceasta va incepe finisarea si va recomandam ca in final sa utilizati plase abrazive. La final parchetul trebuie sa fie fin, fara urme sau zgarieturi.

Inainte de aplicarea grundului se recomanda aspirarea parchetului de mai multe ori pentru a se putea indeparta praful. Grundul va inchide porii lemnului iar lacul va fi distribuit uniform fara pete si fara riscul de a se exfolia. Grundul se aplica in straturi subtiri cu trafaletul special care impiedica aparitia bulelor de aer.

Dupa ce se intareste se va slefui cu plase abrazive, se aspira si apoi se sterge cu materiale antistatice pentru a putea fi eliminat praful.

 

Pentru un parchet din lemn masiv recomandam lacuirea pentru a evita patrunderea umiditatii in parchet.