Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Raschetari parchet Bucuresti

Chiar si parchetul vechi de peste 20 de ani isi poate redobandi stralucriea si frumusetea naturala.

Cititi si despre magazin parchet.

Pentru a prelungi  durata de viata a parchetului va recomandam tratarea acestuia cel putin odata la cinci ani cu doua straturi de palux.

 Raschetari parchet Bucuresti

Asadar, reconditionarea parchetului incepe cu raschetarea acestuia, dupa care urmeaza aplicarea succesiva a unor straturi de grund, chit si lac, in aceasta ordine.

Daca parchetul este denivelat, se poate indrepta cu o rindea electrica manuala. De asemenea, se recomanda scoaterea plintei vechi si inlocuirea acesteia.

Plinta reprezinta un accesoriu indispensabil pentru inchiderea estetica a camerei pardosite. Se poate alege o plinta realizata din lemn masiv, disponibila intr-o gama larga de esente si modele.

Pentru a avea un acces mai bun la toata suprafata, mobila si toate obiectele trebuie scoase din camera. Se aspira foarte bine praful si se sterge intreaga suprafata cu un mop foarte bine stors.

Se utilizeaza masina pentru raschetat parchet si se incepe slefuirea cu o granulatie mare pana dispar zonele inchise si lemnul ramane curat.

De-a lungul marginilor si la colturi este nevoie de interventii in detaliu care pot fi efectuate manual sau cu ajutorul unei masini de slefuit de proportii reduse.

 Daca aveti in casa parchet din lemn masiv nu e cazul sa o inlocuiti cu una din parchet laminat. Este mai intelept sa reconditionati parchetul in special daca esenta lemnului este de calitate.

 

Se considera ca parchetul din lemn masiv este cea mai expusa mobila dintr-o casa. Aceasta este o podea eleganta si clasica pe care nici moda si nici ate tipuri de materiale nu o compenseaza. Argumentele in acest sens vor porni de la calitatea atat de cunoscuta si de apreciata a lemnului. Printre cele mai importante proprietati ale lemnului putem enumera conductibilitatea termica scazuta, buna izolare acustica, rezistenta buna la uzura si durabilitatea in timp. Prin calitatei estetice si functionale lemnul poate sa puna in valoare tot ambientul. Sunt doua tipuri de  reconsitionare care sunt dictate de gradul de deteriorare a suprafetei de parchet.

Primul tip de reconditionare se face pentru a intretine parchetul si trebuie efectuat atunci cand stratul superior de lac este mai subtire, are crapaturi si este zgariat. Prin aceste zone parchetul are potentialul de a absorbi umezeala din atomosfera si se poate deteriora, uneori nemaiputand fi recuperat.

Daca lacul este inca in stare buna intreaga suprafata se poate slefui usor pentru a fi eliminata patina superficiala operatie care va fi urmata de reimprospatarea stratului de lac. Daca uzura este mai accentuata va recomandam sa reconditionati intregul parchet prin raschetare.

Inainte de a incepe raschetarea se verifica daca sunt lamele de parchet mobile sau daca pe fata superioara au cuie. Pentru a consolida lamelele se va folosi o rasina poliuretanica speciala ce se va introduce intre lamele apo se asteapta 12 ore uscarea zonelor tratate.

Pentru chituire se utilizeaza o rasinda de legatura cu proprietati elastice ce se amesteca cu praful care rezulta prin slefuire fina si se va obtine o [asta care are culoarea lemnului si care se va intinde uniform pe intreaga suprafata a parchetului si nu doar in rosturile vizibile. Dupa ce se va aplica chitul se asteapta ca acesta sa se intareasca. Chitul se va slefui cu hartie de granulatie fina. Daca se observa ca rosturile nu sunt acoperite in totalitate operatia de chituire se va relua ori de cate ori va fi necesar.

Pentru parchetul masiv este recomandat ca dupa slefuire sa se lacuiasca parchetul cat mai repede in asa fel incat sa se impiedice patrunderea umiditatii atmosferice in lemn. Se va aplica un strat de lac cu un trafalet care sa nu permita formarea bulelor de aer si se asteapta cel putin 12 ore pentru ca parchetul sa se intareasca. Ulterior se va slefui si se va aspira. Dupa se aplica un strat nou de lac. Trebuie sa retinem ca sunt mai multe tipuri de lac si in functie de compozitia fiecaruia lacul poate sa fie mat, lucios sau semilucios. Fiecare esenta de lemn are un anumit tip de finisaj. In afara de finisajul cunoscut exista si finisaje pe baza de ulei si ceara. Aceste finisaje nu trebuie sa fie confundate cu produsele obisnuite utilizate pentru a intretine parchetul.