Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Raschetat parchet Bucuresti pret - servicii de calitate la super pret

Pentru a prelungi durata de viata a parchetului va recomandam tratarea acestuia odata la cel putin 5 ani cu doua straturi de lac si palux. Reconditionarea incepe cu raschetarea parchetului apoi urmeaza aplicarea succesiva a straturilor de grund, chit si lac.

Cititi mai multe despre scari.

 

Raschetat parchet Bucuresti pret

Daca pe suprafata parchetului se observa denivelari acestea se pot indrepta utilizand o ridea manuala sau una electrica. Va recomandam sa scoateti plintele vecui si sa le inlocuiti. Plinta este un accesoriu indispensabil pentru estetica unei incaperi pardosite. Se poate alege o plinta realizata din lemn masiv, disponibila intr-o gama vasta de asente si modele.

Pentru a avea acces la toata suprafata, mobila si restul obiectelor trebuie scoase din camera. Va recomandam sa aspirati bine praful si sa stergeti bine suprafata cu un mop foarte bine stors.

Se foloseste masina de raschetat parchet si se incepe slefuirea cu foi cu granulatie mare pana se elimina zonele inchise si parchetul ramane uniform.

Se aplica lacul cu ajutorul unui trafalet. Dupa uscare se selfuieste si se aplica un nou strat de lac fara a se repeta slefuirea dupa uscare.

Reconditionarea parchetului este operatiunea pe care ar trebuie sa o faceti din cand in cand fiind una din cele mai bune metode prin care veti intretine frumusetea si soliditatea parchetului. Reconditiionarea parchetului se poate face pentru orice tip de parchet din lemn masiv ce poate sa beneficieze de consolidare si raschetare.

Raschetarea se preteaza pentru parchetul din lemn masic.

Se spune ca parchetul din lemn masiv este o piesa de rezistenta a oricarei case si cu cat este mai vechi si lemnul provine din esente nobile valoarea parchetului sporeste valoarea casei. Parchetul nu se demodeaza si reconditionarea sa este cel mai bun demers pentru a il ajuta sa arate ca nou.

Sunt doua tipuri de reconditionare care sunt dictate de gradul de deteriorare si de calitatea parchetului. In zone in care treaficul este intens parchetul prezinta semne de uzura dupa maxim 8 ani.

Nu trebuie sa se intervina asupra parchetului daca acest lucru nu este necesar, iar daca parchetul este deteriorat este obligatorie reconditionarea acestuia deoarece parchetul poate sa absoarba umezeala, se poate umfla si uneori ajunge sa se deterioreze complet. Daca parchetul scartaie inseamna ca unele placi sunt mobile si aceasta mobilitate determina in timp ruperea sau deteriorarea lor.

Pentru consolidarea suprafetei verificati daca sunt lamele care se misca sau daca au cuie pe partea superioara. Pentru a consolida lamelele mobile se foloseste o rasina poliuretanica speciale ce se va introduce intre ele si apoi se va astepta uscarea completa a zonelor tratate astfel inainte de a intra in etapa urmatoare.

Raschetarea se defineste ca indepartarea stratului vechi de lac. Acest lucru are loc cu ajutorul unei masini care va realiza slefuirea fina a parchetului.

Chituirea va utiliza praful fin care rezulta din raschetare, amestecat cu rasini care va umple golurile si care va trebui intins uniform pe intreaga suprafata a parchetului utilizand aparate speciale.

Dupa ce se aplica chitul se asteapta uscarea si intarirea. Dupa slefirea chitului se trece la faza superioara de finisare folosind discuri abrazive de granulatie adaptata la esenta de lemn din care este confectionat parchetul. In final parchetul ar trebui sa arate ca si cand ar fi nou, fara pete, denivelari sau zgarieturi. Grundul are rolul de amorsa si previne exfolierea lacului. Grundul va trebui aplicat cu un trafalet special iar dupa uscare se va slefui din nou, se va aspira si apoi se va lacui. Lacul se aplica in doua straturi.

In timp parchetul poate sa suporte mai multe operatii de felul acesta fara sa isi piarda calitatile cu singura conditie ca raschetarea sa fie realizata de profesionisti.