Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Trepte lemn. Super oferta la cel mai bun pret

Din pacate, nu putem  pune parchet si pe scara. Din fericire, sunt solutii: placare trepte lemn. Bineinteles, mai exista si alte variante. Puteti apela la clasica gresie sau la mochete, chiar modele pentru trafic intens.

Suntem subiectivi, insa trebuie totusi sa spunem ca nimic nu se compara cu o treapta placata cu lemn de stejar, auriu roscat, perfect slefuita si rotunjita.

 Trepte lemn din stejar

Pe langa faptul ca rezistenta in timp a stejarului este recunoscuta, fiind o fibra nobila, prin tehnica stratificarii (dispunerea pe straturi cu fibre perpendiculare) rezistenta este inca si mai mare. O astfel de scara puteti fi siguri cava tine cel putin viata. Mai ramane de ales doar modelul. Aici intervine fantezia voastra combinata cu mijloacele tehnologice de care dispunem.

Bineinteles, un cuvant hotarator va avea si scara suport sau spatiul in care se va monta scara. Suportul poate fi atat din beton sau fier, cat si din lemn. Se va impune si o balustrada lucrata din aceiasi esenta.

Trepte lemn de la MBG Ambient

Lemnul masiv pentru placare trepte lemn nu este un material ieftin, dar va asiguram ca preturile practicate la trepte lemn sunt mici. Trepte lemn ieftine! Trepte lemn Mbg Ambient!

Lemnul masiv are mai multe intrebuintari intr-o locuinta. Se poate utiliza pentru scari, pentru parchet sau pentru a acoperi pereti. Pentru un plus de rezistenta ar trebui luate in calcul mai multe aspecte.

Principalul motiv pentru care se aleg trepte din lemn pentru scari este cel estetic. Lemnul si piatra sunt utilizate la constructii inca din cele mai vechi timpuri. Lemnul este un material viu care se prelucreaza usor si are un aspect placut si prezenta lui intr-o cas ainspira caldura. Ca si utilitate treptele din lemn masiv pot sa concureze cu cele din metal, din beton sau din alte materiale dar estetic va ramane cel mai potrivit pentru a amenaja locuinte.

Treptele pot fi executate din mai multe esente din lemn, fag, stejar, salcam, paltin, brad si molid.

Culorile sunt diferite in functie de special copacului. Se pot utiliza trepte in culori naturale sau pot fi colorate intr-o mare varietate de tonuri si nuante utilizand produsele din comert destinate pentru acest lucru: lacuri, baituri sau vopsele.

Preturile pot sa varieze in functie de specia din care este fabricata scara si de prelucrarile ulterioare (gauriri, frezari, rotunjiri, si alte prelucrari). Scarile realizate din rasinoase sunt mai ieftine decat scarile din lemn de foioase datorita modului usor de a fi prelucrate si datorita pretului mai mic pentru materia prima. Scarile din foioase sunt esente tari si au o durata mai lunga de folosire in timp, fiind mult mai rezistente.

Sunt mai multe nivele de calitate a lemnului. Daca ne referim strict la panouri din care sunt realizate trepte acestea pot sa fie de mai multe calitatie. Fiecare dintre clasele de calitate admite un anumit numar de defecte (diverse coloratii, reparatii, norduri, etc).

Romania este un foarte mare exportator de lemn indiferent in ce forma ( cherestea, bustean, panouri etc). pot fi importate produse din lemn masiv din diverse specii exotice. Pentru terasele exterioare poate fi folosit lemnul de larice siberian, masaranduba sau bangkirai sau pentru mobilier se pot utiliza specii din Asia.

La scarile pentru por, in special daca sunt rabatabile, se merge pe varianta din lemn, datorita greutatii reduse si usurintei de manevrare. Deoarece scarile rabatabile sunt scari ascunse, sunt utilizate doar atunci cand doriti sa aveti acces in por si criteriul estetic isi pierde din importanta. Daca scara nu este rabatabila sau este utilizata pentru accesul in mansarda atunci trebuie sa se tina cont si de estetica scarii.

 

In ceea ce priveste durata de viata  a unei scari nu exista o limita exacta de timp si principalul factor care influenteaza durata de viata a uneiscari este modul in care aceasta este intretinuta si utilizata. Pentru o durata de viata mare recomandam ca la aunimte intervale de timp scara sa fie intretinuta sau supusa unor tratamente.