Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Diferente intre parchetul laminat si cel clasic

De cele mai multe ori avem tendinta de a confunda parchetul clasic cu cel laminat chiar daca diferentele dintre cele doua sunt foarte mari. Spre deosebire de parchetul clasic, realizat din lemn masiv, cel laminat este confectionat din mai multe straturi de materiale fibrolemnoase.

Cititi mai multe despre parchet laminat.

 Primul strat este realizat dintr-o hartie speciala imbibata in rasini care are ca scop protejarea impotriva umiditatii. Apoi umreaza un strat de material fibrolemnos sau PAL, o pelicula decorativa cre imita culoarea si consistenta lemnului, iar la suprafata este un strat de hartie rezistenta la trafic intens si abraziune.

Parchetul clasic se comercializeaza sub forma unor placi mic, cel laminat se vinde sub forma unor scanduri lungi si late. Parchetul clasic are nuanta lemnului din care este fabricat, iar parchetul laminat poate avea orice culoare.

Chiar daca piata a fost invadata de acest tip de parchet, trebuie sa fiti atenti la calitatea acestuia. In primul rand e importanta grosimea parchetului. Astfel, avem parchet de 6, 7, 8, 9, 10 si 12 mm grosime.

 

Grosimea parchetului se alege in functie de tipul de trafic din zona respectiva: clasic, mediu sau intens. Apoi exista modele de archet laminat ce poate fi montat prin sistemul click, cel mai popular de pe piata.