Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Montaj si intretinere parchet laminat

Inainte de a instala parchetul laminat cititi cu atentie instructiunile si recomandarile producatorului aflate in interiorul fiecarui pachet.  Trebuie sa pregatiti suprafata pe care va fi instalat alegand un substrat izolator adecvat. Va recomandam sa va asigurati ca aveti toate uneltele necesare. Dupa ce s-a aplicat snstratul izolator se va trece efectiv la instalarea parchetului.

 

Se face foarte usor datorita sistemului de imbinare cu click atat pe latura lunga cat si pe cea scurta. Imbinarea placilor se face la un unghi de 45 de grade prin apasare usoara apoi cu o bataie scurta pentru a fixa placa. Marele avantaj ca aceasta actiune se poate si reversibil ridicand usor placa aceasta poate fi demontata .

Primul rand se va incepe cu o placa intreaga urmand ca al doilea sa inceapa cu o bucata taiata, de preferat jumatatea primei placi. Astfel se evita aparitia zonelor de imbinare apropiate, acolo fiind zona de tensiune ridicata a placilor. Nu uitati nici de rosturile de dilatare de minim 10 mm fata de perete sau de orice alt obiect fix din incapere.

 

Cand ajungeti la ultimul rand se va proceda la taierea placilor si pe lungimea acestora astfel ele sa se potriveasca cat mai bine. Rosturile ramase la perete se vor acoperii cu o plinta potrivita (vezi sectiunea plinte si accesorii).