Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Cum se monteaza parchetul laminat?

Fie ca va ganditi sa montati parchetul sau va fi montat de echipele de experti este bine sa stiti cum se va desfasura procesul pentru a fi siguri ca recultatele finale sunt cele dorite. Prin urmare in cele ce urmeaza vom descrie principalele etape pentru instalarea parchetului laminat.

 

Inainte de a incepe lucrarea asigurati-va ca suprafetele sunt drepte. Daca sunt prezentate denivelari turnati o sapa autonivelanta sau nivelati suprafata cu materiale izolante. De asemenea, inainte de a incepe lucrarile parchetul trebuie sa fie adaptat la umiditatea din locuinta si in acest mod va fi prevenita dilatarea lui ulterioara si umflarea parchetului in urma instalarii. Depozitati parchetul in camera in care va fi montat pentru 48 de ore. 

Parchetul laminat nu se va instala pe beton si e necesar sa se intinda suportul special pentru parchet. Intre perete si parchet se recomada sa fie o distanta de 1,5 cm mai exact o distanta egla cu dimensiunea unui distantier pentru parchet. Aceasta dinstanta ii va permite parchetului sa se extinda in urma montarii in cnditii de umiditate. Dupa ce fixati distantierul asezati prima placa de parchet cu caneluri spre perete. Montati a doua placa de-a lungul peretelui in asa fel canelurile sa se imbine si sa se suprapuna. 

Utilizati pana pentru parchet si un ciocan pentru a loci usor capatul placii. 

La montare se imbina trei placi de parchet care se calculaza in acelasi timp. Incepeti cu o placa intreaga, apoi cu o jumatate de placa si in randul trei puneti o noua placa intreaga. Aceste randuri determina si punctul de pornire sau directia panelelor. Daca nu sunt depuse corect celelalte randuri nu vor fi simetrice. Aceste trei placi sunt lasate neatinse pentru 20 de minute. Atunci cand ajungeti la ultima placa de parchet masurati in primul rand lungimea de care veti avea nevoie si taiati placile utilizand un fierastrau electric. Procedati la fel si pentru restul incaperii si fiti atenti la suprapunerile dintre doua placi alaturate care nu trebuie sa fie mai mici de 30 de cm.