Coş gol
  ()

You have no items in your shopping cart.

Avantaje ale parchetului stratificat

Practic cele doua produse nu pot sa fie comparate structural deoaree vorbim despre o podea din lemn versus o podea confectionata din materiale compozit. 

Conform definitiilor de specialitate, inclusiv parchetul facut din bambus este exclus ca si apartententa de la aceasta titulatura pentru ca este fabricat de o planta inrudita cu trestia. 

 

Parchetul din lemn stratificat e un produs natural prin comparatie cu un produs care a fost compus din aschii de lemn si din rasini sinteice presate. 

Stratul de uzura pe care il are parchetul stratificat are grosimea de 3,5 mm de lemn de esenta dura si este finisat cu 5 straturi de lac ecologc pe baza e apa, inatrit prin uscare cu raze ultraviolet. Acesta poate sa suporte refinisari ulterioare. 

Parchetul laminat are un strat de uzura de cel mult 3,5 mm din lemn de senta dura care este finisat cu 5 straturi de lac ecologic pe baza de apa, intarit prin uscare cu raze ultraviolet. Acesta poate sa suporte refinisari ulterioare. 

Parchetul laminat are si un strat de uzura de cel mult 1mm dupa deprecierea acestuia nemifiind utilizata. practic cilcul de viata pe care il are parchetul laminat e mult mai scurt prin comparatie cu cel stratificat. Costurile pentru montaj si inlocuire in cazul parchetului laminat va anula avantajul initial care este dat de pretul de achizite. 

Faptul ca parchetul stratificat poate sa fie refinisat permite si schimbarea aspectului sau si a tratamentului final si poate sa fie baituit, uleiat, perioat si antichizat. 

Parchetul laminat reproduce imaginea lemnului printr-o hartie imprimata protejata de un strat de parche tlaminat. Pe toata durata existentei sale acesta va ramaen la imaginea initiala. 

In cazul in care vor aparea defectiuni vizibile, zgarieturi adanci, amprentari, parchetul stratificat poate sa fie inlocuit sau refinisat, si revenin la aspectul initial, in special in cazul produselor finisate cu ulei. Pentru parchetul laminat in astfel de situatii nu exista decat solutia de a fi inlocuit. Din punct de vedere al confortului acest fapt poate sa contituie o problema. 

Un atuu banal este grosimea, 14 mm in cazul parchetului tripustratificat si maxim 12 mm in cazul parchetului laminat. 

Izolarea fonica si termica este cu mult superioara pentru parchetul triplustratificat mai ales cand este vorba despre un prods cald si viu prin naturaletea sa. 

Pentru o mai buna fixare si sporirea calitatii instalarii, parchetul triplustratificat poate fi montat prin lipirea pe sapa. In cazul in care instalam parchet laminat este vorba despre un produs care se monteaza flotant. Acest avanta pe care il are parchetul din lemn este evident in cazul incaperilor care beneficianza de incalzire prin podea.